#Wearewera – Emma

Vår medgrundare – som är strukturerad, analytisk och kreativ!

Mitt namn är Emma Buss och för tillfället studerar jag marknadsföring mitt sista år på Svenska Handelshögskolan i Vasa. I min avhandling skriver jag om hur företag ska kunna effektivera processen att utnyttja data i syfte att generera värdefull kundinsikt.

Under mina tidigare år har jag bland annat jobbat med att koordinera logistik, kundbetjäning och fakturering. Vid sidan av studierna har jag fått utlopp för min kreativitet genom att jobba som fotograf för min firma Emmas Photographics. Fotograferingen är ett intresse som har hängt med sedan lågstadieåldern och under åren har även intresset för grafisk design växt fram.

Foto: Viljam Grahn

Träning och idrott har också hängt med under min uppväxt och för tillfället står maratonlöpning och skidåkning högst på listan. Utöver detta tycker jag om att vandra i nationalparker och upptäcka nya platser genom kameralinsen. Under hösten har jag och min sambo Viljam bland annat hunnit besöka Pyhä-Luosto nationalpark.

Vad är ditt bästa minne ifrån uppstartandet av WERA Agency?

Jag kan inte direkt specificera ett bästa minne under vårt startup eftersom hela processen har varit väldigt givande och värdefull. Om jag däremot är tvungen att välja ett – skulle det nog vara när vi skrev under avtalet för bolagsbildningen. Det var ju då som det faktiskt körde igång på riktigt! Jag är också tacksam över all hjälp som vi har fått under processen.

Vem är du i team WERA?

I teamet är jag den som tar hand om det grafiska och byråkratiska. Jag är strukturerad och analytisk som person och vill att allt ska vara i sin ordning. När vi t.ex. rapporterar en analys eller resultat för våra kunder, är jag den som sätter våra ord i bilder/visuellt material. På så sätt blir det också enklare, effektivare och framförallt roligare att förmedla våra resultat till kunderna.