Mika Lintilä – eduskuntavaalikampanja

Olimme vuoden 2019 kevään eduskuntavaalien aikana vastuussa Mika Lintilän some-kampanjasta. Mika Lintilä oli tuolloin elinkeinoministerinä ja yksi Pohjanmaan alueen veikatuista ääniharavasta. Ennen itse kampanjaa perustimme myös Mikalle Instagram tilin ja Facebookiin erillisen poliittisen tilin. Valmista kuvapankkia täytimme myös omilla kuvilla joita otimme tapahtumissa Pohjanmaalla joissa Mika esiintyi.

Ennen kampanjan aloittamista analysoimme myös Mikan äänestäjäkuntaa, jonka perusteella kokosimme itse some-kampanjan sisällön ja päättelimme julkaisujen äänensävyn. Halusimme myös tuoda esille Mikalle tärkeät arvot ja linkittää Some-markkinoinnin jo suunnitellun perinteisen markkinoinnin rinnalle. 

Vaaleista Mika Lintilä keräsi merkittävän määrän ääniä, ja vaalien  jälkeen hänet valittiin valtiovarainministerin asemaan. Yhteistyöstä opimme uusia puolia henkilö markkinoinnista, ja eroavaisuuksia poliittisen markkinoinnin ja yritysmarkkinoinnin välillä. Yhteistyö oli erittäin mukava, jännittävä ja yksi opettavaisimmista!