#Wearewera – Saga

Vår medgrundare  – som gillar att jobba hårt men strategiskt!

Jag heter Saga-Charlotte Storbacka och är hemma från Karleby, men har bott i Vasa med min sambo under mina studier, där jag också lärde känna Erica och Emma. Jag blev klar med mina studier på Hanken i Vasa under sommaren 2019, och nu från och med januari 2020 befinner jag mig Helsingfors. Mitt arbete i Wera Agency fortsätter ändå som vanligt fastän jag fysiskt befinner mig i Helsingfors, eftersom arbetet möjliggör digitalt distansarbete.

På fritiden tycker jag om att träna och kvällar med ett crossfit-pass eller en långlänk gillar jag bäst. På sommaren spelar jag också fotboll, och under vintern åker jag gärna slalom både i Lappland och Alperna. Det var också en av de största orsakerna till att jag valde att åka till Innsbruck under mina utbytesstudier mellan hösten 2016 och våren 2017.

Vad är ditt bästa minne ifrån uppstartandet av WERA Agency?

Hela resan har varit väldigt spännande, full av oväntade händelser och möjligheter vi inte kunnat säga nej till. Jag tycker ändå att vårt första möte där vi bestämde oss för att satsa för fullt ut på detta projekt, en varm försommardag på en soligt terass i Vasa, var en av de mest oförglömliga stunderna. Erica hade just pratat med Gambit, som senare blev en av våra delägare, och de hade startat idéprocessen för något liknande som Wera är idag. Mycket har hänt sedan den kvällen, men hela den spänningen, bubblandet av de kreativa idéerna, och de positiva vibbarna gör den kvällen till den mest minnesvärda!

Vem är du i team WERA?

Jag är den som skapar något strategiskt och mer praktiskt av alla våra idéer och tankar. Jag är också helt tvåspråkig, svenska är mitt modersmål, men jag pratar finska och engelska lika bra. Jag älskar se konkreta resultat. Jag får en extra känsla av välbehag då jag ser tydliga resultat i vårt egna, samt i våra kunders företag. Det strategiska syns också i min vardag, då jag alltid går runt med min papperskalender. Det strategiska tänkandet behövs för att pyssla ihop arbetet på Wera Agency, avhandlingsskrivandet och deltidsarbetet inom försäkringsbranschen. Men jag får dem att komplettera varandra!