#Wearewera – Erica

Vår medgrundare och VD – som inte är rädd för att sikta högt

Jag heter Erica Hjerpe och kommer från Smedsby, Korsholm. Vissa skulle beskriva mig som pratsam, social och kreativ. Andra skulle säga att jag ibland är lite väl envis och har högt flygande idéer. Nåväl, jag kan iallafall motivera ”flygandet”. Jag gillar nämligen att flyga över höga höjder med hjälp av en stav – som den stavhoppare jag är. Genom att vara elitidrottare har jag lärt mig att jobba hårt för att nå mina mål. Mål som att tävla för det finska landslaget, vinna mästerskapsmedaljer och slå rekord. Jag var bl.a. den 4:de kvinnan i finsk historia att hoppa över 4 meter.

Jag har mycket att tacka min bakgrund inom idrotten. Den tog mig över till andra sidan atlanten, USA där jag studerade och hoppade stav för universitetet Virginia Tech. Där fick jag även min andra kandidatexamen inom ämnet nationalekonomi våren 2017. Sedan tidigare har jag också en kandidatexamen inom finansiell ekonomi från Svenska Handelshögskolan i Vasa. Jag har alltid haft en förkärlek till siffror och matematik, så jag gillade starkt dessa två ämnen.

Min idrottskarriär har också gett mig ett forum för att få utlopp för min kreativitet. I flera års tid har jag delat min passion för idrott på mina sociala kanaler. Och i takt med att mina kanaler växte började jag jobba med både små och stora företag- och varumärken. I samma veva lärde jag mig att manövrera social media marknadsföring. Detta blev snabbt ett stort intresse och 2017 bestämde jag mig att lägga till marknadsföring till mina magistersstudier på Hanken. Ett beslut som ledde till att jag frågade två unga kvinnor om jag kunde sitta bredvid dem på kursen strategisk marknadsföringsledning. Resten är historia, och startskottet för hur Wera Agency såg ljuset ett år senare.

Vad är ditt bästa minne från startup processen med Wera?

Ett av mina tidiga minnen är när vi gav in vår första skolrapport tillsammans och kallade oss då redan för ”dream team”. Vi kompletterade varandra väldigt bra från första början. Jag kommer speciellt ihåg ett face-time möte vi hade i november 2017. Jag satt i Blacksburg, Virginia och sipprade på mitt morgon kaffe medan både Saga och Emma precis hade kommit hem från sina kvällsträningar. Vi diskuterade hur vi skulle fortsätta på vårt forskningsprojekt som vi kallade ”views on news”. Och även fast vi var på olika kontinenter lyckades vi skriva ihop en forskningsrapport med data insamlat på svenska, finska och engelska. Den här rapporten blev senare en publicerad artikel!

Vem är du i team WERA?

Jag är den med många idéer och ”out of the box”-tänk. Jag siktar mot stjärnorna och tror på oss till 110%. Jag älskar att möta nya människor och jag är vanligtvis den som börjar konversationer och tar möten med nya kunder. Jag kan ha många bollar i luften samtidigt men är ändå mån om att allt jag gör och levererar är ”top notch”. I skolan var det högsta betyg, inom idrotten var det att ständigt slå rekord och i jobblivet är fokus på professionella utföranden och fina resultat. Nyckeln är att njuta av resan dit och ha roligt längs vägen.